Apparatuur

Eind 2011 stond er een rondreis door Canada als vakantie gepland . We wilden dit natuurlijk op de gevoelige plaat vastleggen, maar hadden niet echt een idee welke camera daarvoor geschikt was. De Fuji camera die we op dat moment hadden was niet echt je van het, en begon ook al wat kuren te vertonen. (rare lichtvlekken op de lens / foto…)

Een collega wees me op de Lumix G serie, die we na wat zoekwerk en naslagwerk op internet hebben aangeschaft.  Het is de Lumix G3 geworden. We hebben er momenteel 3 lenzen, bij, een 14-45 en 45-200 telezoom,

DMC-G3-1

DMC-G3-2

en een Sigma vast brandpunt lens.

sigma

 

Klik hier voor een review van de camera.

Momenteel is dit ook de camera waarmee alle foto’s en filmpjes gemaakt worden voor de sites. De bewerkte foto’s zijn aangepast / bewerkt via GIMP 2.8.

Ook hebben we een kleine compact camera waarmee we voornamelijk filmen, een Panasonic Lumix DMC-TZ36
Voor meer info, klik hier

Voor het onderweg bijhouden van de website hebben we momenteel een Acer Travelmate 6293, een beestje uit 2007, maar hij doet het nog steeds goed.

travelmate-6293

Klik hier voor een review van de laptop.

En voor de reis naar Amerika in 2013 hebben we deze zuignap aangeschaft zodat we onze 2e camera aan een autoraam kunnen monteren zodat we ongestoord en trillingsvrij kunnen rijden en opnemen.

suction
(gekocht via e-bay voor omgerekend 2 euro..)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *